About Us

De groep Tennessee Line dancers is een gezellige line dance groep in de provincie Groningen. Ze zijn begonnen in januari 2001 onder de leiding van Evelien van der Graaf. Sinds 2005 assisteert Iliane, Evelien tijdens de danslessen en neemt indien nodig de lessen van Evelien over. Evelien zoekt de dansen uit die tijdens de lessen worden gedaan. De dansen zijn voornamelijk op country muziek en af en toe op non-country muziek.

Evelien en Iliane geven samen dansles aan beginners en gevorderden. De leeftijd is niet belangrijk, iedereen is bij ons welkom van jong tot oud en van oud tot jong. Wel belangrijk is de gezelligheid. Evelien en Iliane geven workshops en in overleg met de dansers zijn zij ook bereid om een demonstratie te geven op:

  • Bedrijfsfeesten;
  • Schoolactiviteiten en -feesten;
  • Braderieën;
  • Verjaardagsfeesten;
  • Campings;
  • et cetera.

Evelien heeft tijdens demo’s en workshops een tenue:

  • Zwarte/Witte Blouse met op de achterkant huifkar en paarden met Tennessee Line Dancers er op. De voorkant van de blouse bevat een cowboyhoed, sheriff ster en een pistool
  • Zwarte T-shirt/polo shirt met op de achterkant huifkar met paarden en Tennessee Line Dancers er op. De voorkant van de blouse bevat een cowboyhoed, sheriff ster en een pistool.

Over de dansleraressen

EvelienIk ben Evelien, dans sinds 1997, snel nadat ik zelf redelijk kon dansen ging ik zelf dansles geven. Dansen doe ik altijd voor mij plezier en wil dit ook overbrengen aan mijn mede dansgenoten. Eind 2000 heb ik dan ook besloten om een eigen danschool op te richten. Januari 2001 begon ik voor mijzelf op dinsdagavond les te geven in Aduard, al snel gaf ik 6 dagen in de week les.

Voor mij was het dan ook belangrijk om goed dans les te geven, hiervoor ben ik samen met collega dansleraren gestart met een opleiding dansdocent bij de DCWDA. Tijdens de dansopleiding van de DCWDA heb ik veel interessants geleerd. Maar met name heb ik veel plezier gehad tijdens de opleiding.

Nu geef ik met veel plezier 3 dagen in de week les. Hoe meer mensen hoe meer vreugd bij het dansen, iedereen is bij ons welkom van jong tot oud en van oud tot jong. Naast het lesgeven vertaal ik de dansen naar het Nederlands en plaats deze met veel liefde op deze website. De stepsheets zijn voor iedereen die ze wil gebruiken van leerlingen tot leraren en omgekeerd.

Samen met mijn dochter Iliane en ook alleen ben ik bereid om leuke dansavonden te organiseren, voorbeeld hiervan zijn de dansavonden in de zomerperiode. Hier staat het vrijdansen in het middelpunt, echter wordt er wel is een dansje uit gelest. Ook worden er workshops gegeven door mij en mijn dochter Iliane. En indien het mogelijk is met onze groepen zijn we ook altijd bereid om een leuke demonstratie te geven. De mogelijkheden voor bedrijfsfeesten, verjaardagsfeesten, schoolactiviteiten, et cetera zijn erg uitgebreid. voor de mogelijkheden kan je altijd contact opnemen met ons, via de contact pagina.
IlianeIk ben Iliane Raiza van der Graaf en woon in Nederland. Ik ben begonnen met dansen op zeven jarige leeftijd. Je kan dus wel zeggen dat "het bloed kruipt waar het niet gaan kan". Mijn moeder Evelien zegt altijd "Je hebt het met de paplepel in gegoten gekregen".

In de zomer van 2002 trok ik de stoute schoenen aan om voor het eerst een eigen dans te schrijven. De naam van de dans was "Pretty Thing". Deze dans is ontstaan tijdens de opleiding die Evelien deed tot dansdocent. In oktober 2002 heb ik deze dans ingeschreven bij de Nederlandse Kampioenschappen van de DCWDA. Hier begon voor mij het wedstrijddansen en de choreografie. Het is dan ook een geweldig moment om op terug te kijken.

Het choreograferen van dansen is voor mij een passie. Het is voor mij een manier om mijn creativiteit de vrije loop te laten. De choreografieën die ik maak zijn voornamelijk op country muziek en er zitten ook wel choreografieën op non-country muziek tussen. Ik schrijf de dansen voor beginners en gevorderden, er zit voor ieder wat wils bij. Ik vind het leuk om te horen dat dansers in Nederland en andere landen mijn dansen leuk vinden, dit motiveert mij voor het schrijven van meer dansen.

Naast het choreograferen en wedstrijddansen ben ik in 2005 assistent geworden bij de dansgroep Tennessee Line Dancers. Sinds 2009/2010 ben ik dansdocent bij de dansschool. Samen met mijn moeder Evelien geef ik met veel plezier les aan mensen die voor recreatieve doeleinden dansen. Naast het geven van danslessen geef ik op verzoek ook workshops op Dansfeesten, bedrijfsfeesten, schoolactiviteiten en -feesten, braderieën, verjaardagsfeesten, campings, et cetera. Neem rustig contact met mij op voor het plannen van een workshop.